Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε σήμερα διαδοχικά το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για τη Διοικητική Δικαιοσύνη.
Ο Υπουργός συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Γραφείου του κα. Σοφία Θελερίτη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο (real time) τις τεχνικές δυνατότητες που παρέχει το Σύστημα σε δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους και πολίτες, οι οποίοι πλέον μπορούν να παρακολουθούν βήμα-βήμα τα στάδια μιας υπόθεσης.
Ο κ. Κοντονής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό αυτό έργο Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων με την ενοποιημένη πλέον βάση δεδομένων που δίνει τη δυνατότητα στους Διοικητικούς Δικαστές να έχουν πρόσβαση σε όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοπιστία των στατιστικών στοιχειών και στη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης συλλογής τους καθώς αποτελούν βασικό εργαλείο για την αποτύπωση της κατάστασης στο χώρο της Διοικητικής Δικαιοσύνης.
«Αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα για εμάς η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων. Η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας μιας υπόθεσης είναι απολύτως θετική και στοιχειώδης σε ένα κράτος-δικαίου. Μέχρι τώρα πηγαίναμε στα τυφλά, πελαγοδρομούσαμε. Τα στοιχεία ήταν αποσπασματικά. Πλέον με το εργαλείο αυτό μπορούμε να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας για την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντονής κατά την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για τη Διοικητική Δικαιοσύνη.