Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972, σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών όλου του κόσμου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2017 είναι η «επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση». Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα κάλεσμα να βγούμε έξω, να δούμε πόσο κοντά είμαστε στη φύση και να την αισθανθούμε, ώστε να εμπεδώσουμε και την ανάγκη προστασίας της.
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα λάβουν χώρα  πλήθος εκδηλώσεων απευθυνόμενες σε όλους τους πολίτες και καλώντας τους να νιώσουν τη φύση μέσα στο περιβάλλον που ζουν.
Στην Αθήνα οι εκδηλώσεις  θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 9-11 Ιουνίου, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.
Συγκεκριμένα, στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” θα πραγματοποιηθεί Επιστημονικό και Περιβαλλοντικό τριήμερο (9-11 Ιουνίου), το οποίο θα περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και εθελοντικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
Επίσης, στον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους,  προγραμματίζονται στις 11 Ιουνίου, δράσεις για τα παιδιά όλων των ηλικιών, όπως κυνήγι θησαυρού, κατασκευή κούκλας, καθώς και θεματικές ομιλίες για ενήλικες. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-5811557, 210-5812582 και 210-5813049.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος δωρίζει στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” και στον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους από ένα ξύλινο κιόσκι.
Τέλος, οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και προσφέρουν πλήθος θεματικών και διαδραστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
Ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ