Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου «Ελπίς» η οποία θα λειτουργεί ως Οφθαλμολογική και Ωτορινολαρυγγολογική κλινική με συνολικά 24 κλίνες (10 στην Οφθαλμολογική και 14 στην ΩΡΛ).

Επιπλέον με τη λειτουργία 3 κλινών της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας της Καρδιολογικής Κλινικής καθώς και μίας επιπλέον κλίνης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),  το νοσοκομείο έχει αναπτυχθεί πλήρως. Με τη λειτουργία της νέας πτέρυγας η δυναμικότητα του νοσοκομείου αυξάνεται κατά 15%. Το έργο ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και βάσει των υψηλών κατασκευαστικών και υγειονομικών προδιαγραφών που απαιτεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Στο πλαίσιο της ανακαίνισης δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι υποδοχής των ασθενών, γραφεία ιατρών και ειδικά ιατρεία, ενώ οι κλινικές εξοπλίστηκαν πλήρως.

Το «Ελπίς» το οποίο συμπληρώνει φέτος 170 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, διαθέτει σήμερα 204 πλήρως αναπτυγμένες κλίνες και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σε ετήσια βάση περισσότερους από 15.000 ασθενείς.