Τους αθλητές της εθνικής αποστολής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, συνοδευόμενους από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, τον Εθνικό Προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα και τους προπονητές τους, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τους αθλητές για τη συμμετοχή τους στους αγώνες και τις επιδόσεις τους και επεσήμανε πως οι επιτυχίες δημιουργούν στην πολιτεία ακόμη μεγαλύτερες υποχρεώσεις για τη δημιουργία των βέλτιστων δυνατών υποδομών για τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις αδυναμίες σχετικά με τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα για το κλειστό γήπεδο στίβου της Παιανίας, που παραμένει από το 2011 εκτός λειτουργίας. Τους διαβεβαίωσε ότι το υφυπουργείο Αθλητισμού καταβάλλει προσπάθειες ώστε οι εγκαταστάσεις να ξανανοίξουν για τους αθλητές του στίβου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, ζήτησε να πληροφορηθεί και για άλλα ζητήματα υποδομών, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στη σωστή προετοιμασία των αθλητών.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων ντόπινγκ, στο οποίο ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε πως δίδεται αυξημένο βάρος.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς αντιμετώπισης του φαινομένου, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κόσμος χαίρεται περισσότερο τις επιτυχίες των αθλητών, όταν γνωρίζει πως αυτές προκύπτουν μόνο χάρη στις προσπάθειες των ίδιων και των προπονητών τους.

Στη συνάντηση μετείχαν οι αθλητές:

  • Κατερίνα Στεφανίδη: χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Προπονητής: Μιτς Κρίερ.
  • Κώστας Φιλιππίδης: αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Προπονητής: Δημήτρης Κυτέας.
  • Βούλα Παπαχρήστου: χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις τριπλούν. Προπονητής: Γιώργος Πομάσκι.
  • Εμμανουήλ Καραλής: 11η θέση στο άλμα επί κοντώ. Προπονητής: Βασίλης Μεγαλοοικονόμου.
  • Ελισάβετ Πεσιρίδου: προκρίθηκε στη ημιτελική σειρά στα 60 μέτρα μετ’ εμποδίων. Προπονήτρια: Ιωάννα Σιώμου.
  • Μιχάλης Σταματόγιαννης: 22η θέση στη σφαιροβολία.
  • Ραφαηλία Σπανουδάκη: συμμετείχε στα 60 μέτρα