Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland στο Στρασβούργο.

Ο κ. Jagland εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει τους τελευταίους μήνες με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του τόνισε ότι «συναντά ένα διαχρονικό φίλο της Ελλάδας, αφού σε δύσκολες στιγμές στήριξε τη χώρα μας», αναφερόμενος στους αγώνες του κ. Jagland για τα ανθρώπινα δικαιώματα την περίοδο της δικτατορίας. Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε εκτενώς τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα επιτάχυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης, καταπολέμησης της διαφθοράς, για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Είναι σκάνδαλο να φορτώνεται τόσο βάρος στις πλάτες της Ελλάδας, σ’ ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον». Ο ίδιος αναφέρθηκε «στην αρμονική συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το Συμβούλιο της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια».

Ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε τον κ. Thorbjorn Jagland για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Συμβουλίου της Ευρώπης «στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και των κοινών στόχων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως είπε.