13 Ιουλίου 2024

Διεθνής ημερίδα για «Το μέλλον της Ευρώπης» (ΥΠΕΞ, Αθήνα) (13/03/17)

0

Το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει Διεθνή Ημερίδα, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, με θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης», τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.00, στο Αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης, Ακαδημίας 1.

Την εισαγωγική ομιλία θα εκφωνήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ημερίδα έχει τρείς θεματικές ενότητες που αφορούν στις νέες προκλήσεις για την Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, στις Ευρωπαϊκές αξίες και την οικονομική διακυβέρνηση, καθώς και στη Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Πολιτεία. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε μείζονα ζητήματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας, με έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατικής νομιμοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής διακυβέρνησης. Στόχος είναι να αναγνωρισθούν και να προταθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί για την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ε.Ε..