18 Ιουνίου 2024

1η Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, Αθήνα (24/04/17)

0

Πρώτη Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών (Αθήνα 24/4/2017)

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, η πρώτη Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών (Ancient Civilizations Forum). Την έναρξη των εργασιών της Υπουργικής Διάσκεψης θα κηρύξει η Α.Ε., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 09:00.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι  θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αφενός σχετικά με το ρόλο του πολιτισμού, ως παράγοντα ήπιας ισχύος και αφετέρου σχετικά με την αποτελεσματική προώθηση μιας θετικής ατζέντας συνεργασιών με σκοπό την αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα ολοκληρωθούν με την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου των συμμετεχόντων στις 15:15. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει ξενάγηση των επισήμων στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα παρατεθεί δείπνο στο εστιατόριο του Μουσείου.

Στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών -εμπνευστής του οποίου είναι ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς- συμμετέχουν συνολικά δέκα κράτη που εκπροσωπούν σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς: η Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού.