Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με απόφασή του δρομολογεί τη διαδικασία άμεσης κατασκευής έξι Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής και σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία κρίνονται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνα, καθώς πρόκειται για σημεία στα οποία συστηματικά συμβαίνουν πολλά ατυχήματα και χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών, που θα συμβάλλουν πρωταρχικώς στην ασφάλεια, τη βελτίωση και βεβαίως στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπέγραψε την έγκριση δέσμευσης ποσού 13 εκ. ευρώ, δίνοντας διά της απόφασής του, εντολή, για την άμεση δημοπράτηση του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή των έξι πεζογεφυρών προβλέπεται σε θέσεις οδικών αξόνων του λεκανοπεδίου Αττικής, υψηλής επικινδυνότητας, στις οποίες, η διέλευση πεζών κρίνεται ιδιαιτέρως επισφαλής.

Οι διαδικασίες δημοπράτησης για την ταχύτατη ανάθεση της κατασκευής  των έξι πεζογεφυρών ξεκινούν άμεσα και εντάσσονται στο πλαίσιο ορθών πολιτικών που προωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου,  για την οδική ασφάλεια των πολιτών, με συγκεκριμένα έργα υποδομών. Εργα, τα οποία ανέκαθεν ήταν στο περιθώριο και σήμερα η κατασκευή τους θα δώσει λύσεις και θα ικανοποιήσει χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Επιπλέον με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, η αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας Οδικών Υποδομών, συλλέγει στοιχεία για τις θέσεις  υψηλής επικινδυνότητας στους οδικούς άξονες όλης της επικράτειας. Στόχος είναι  να δρομολογηθούν κατασκευαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα άρουν την επικινδυνότητα αυτή και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

Οι θέσεις που θα κατασκευαστούν οι έξι πεζογέφυρες είναι οι παρακάτω:

  • Α Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Αλιμος
  • Β. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα.
  • Γ. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.
  • Δ. Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά , Χαϊδάρι
  • Ε. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης – Παλαιό Φάληρο.
  • ΣΤ. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.