Από σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, πραγματοποιείται η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στην καθολική, πανελλαδική εφαρμογή του.

Το ποσό των 31.014.459,76 ευρώ θα καταβληθεί σε 142.087 δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν εντός του μηνός Φεβρουαρίου, και αφορά συνολικά 328.220 άτομα.

Η συγκεκριμένη πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ στους δικαιούχους  θα πραγματοποιηθεί κατ’ εξαίρεση με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει, και όχι εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Ο σχεδιασμός του ΚΕΑ προβλέπει, παράλληλα με την εισοδηματική ενίσχυση, την διασύνδεση των δικαιούχων με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και την αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.