Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και κυβερνήτης του Ντουμπάι, Σείχης Mohammed Bin Rashid Al Maktoum στο περίπτερο του ΕΟΤ στην ΑΤΜ 2017

Σημαντικές επαφές για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε συνέχεια του στρατηγικού ανοίγματος της αγοράς που υλοποιείται από το 2015,   πραγματοποίησε  η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Arabian Travel Market όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο.

 

Το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση,  επισκέφθηκε ο  πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και  κυβερνήτης του Ντουμπάι, Σεΐχης Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Σε συνομιλία που  είχε με την κα Κουντουρά  εξήρε τις ομορφιές της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

 

Η Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο  του Ομίλου της Emirates,  Σεΐχη  Ahmed bin Saeed Al Maktoum, με τον οποίο συζήτησε  τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της απευθείας καθημερινής πτήσης που από τον Μάρτιο  συνδέει την Αθήνα με το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη όλο το χρόνο καθώς και για μελλοντικές συνεργασίες , στο πλαίσιο του τουριστικού ανοίγματος των κοινών αγορών της Κίνας και της Ινδίας.

 

Η Υπουργός επισκέφθηκε το Επιμελητήριο του Ντουμπάι, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο,Hamad Buamin, και το Διοικητικό Συμβούλιο, με θέμα τις δυνατότητες και ευκαιρίες για επενδύσεις στον ελληνικό τουριστικό τομέα. Συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ηabtoor,  Khalaf Al Habtoor, καθώς επίσης και με τον Γενικό Διευθυντή της Αρχής Τουρισμού και  Πολιτισμού του Άμπου Ντάμπι,  Saif Saeed Ghobash.

 

Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις της Υπουργού με εκπροσώπους  tour operators των ΕmiratesHolidays, Αtlantis Holidays, Uranus Travel, Cox & Kings Tours, Avionics Travel and Holidays, KanooTravel, Panworld Travel & Tourism για την αύξηση των τουριστικών πακέτων.

 

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση ΑΤΜ, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, με προσκεκλημένους εκπροσώπους  της τουριστικής βιομηχανίας και της ταξιδιωτικής αγοράς των ΗΑΕ.

 

Επίσης, η  κα Κουντουρά παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων στις  εφημερίδες και έντυπα των ΗΑΕ, Gulf News, Khaleej Times, The National, Al Bayan, Αl Ittihad, και  παραχώρησε  τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο Dubai TV, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στην δυναμική ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τα ΗΑΕ προς την Ελλάδα το 2016 και στην υψηλή ζήτηση για το 2017.