Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανοίγει ένα ακόμη «παράθυρο» στις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών, επ’ωφελεία πολιτών και υπηρεσιών, βάζοντας τέλος στη γραφειοκρατία, τους αυθαίρετους υπολογισμούς και τις σπατάλες από τον υπολογισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων μετακινούμενων υπαλλήλων ή φυσικών προσώπων.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δίδεται για πλήρη χρήση στο κοινό και στις υπηρεσίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα η ηλεκτρονική εφαρμογή «Διαδραστικό Εργαλείο Υπολογισμού Χιλιομετρικών Αποστάσεων (Δ.Ε.Υ.Χ.Α.)», που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο, σύγχρονο, ηλεκτρονικό «εργαλείο» για κάθε πολίτη, φορέα ή υπηρεσία.

Το Δ.Ε.Υ.Χ.Α. αποτελεί μια εύχρηστη  ηλεκτρονική διαδραστική εφαρμογή για τον υπολογισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων, με την εισαγωγή από τον κάθε χρήστη στοιχείων αφετηρίας και προορισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις πιστοποίησης των διανυόμενων αποστάσεων των μετακινουμένων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της χώρας. Με ακρίβεια, ευκολία, ταχύτητα και εγκυρότητα.

Με την συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή χρησιμοποιούνται  σε ένα ακόμη πεδίο  οι δυνατότητες της  νέας ψηφιακής εποχής, προς όφελος φορέων και πολιτών, αξιοποιώντας στο έπακρο τα γεωχωρικά δεδομένα του Υπουργείου, τα πλήρη και επικαιροποιημένα στοιχεία για το σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της χώρας , συμβάλλοντας ενεργά στην εξυπηρέτηση των χρηστών των οδικών υποδομών, αλλά και στην πιστοποίηση σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, των χιλιομετρικών αποστάσεων, για κάθε ενδιαφερόμενο.

Με τη λειτουργία της εφαρμογής, εκτός από την ταχύτητα, την ευκολία και την πιστοποίηση από κάθε χρήστη είτε είναι δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας είτε φυσικό πρόσωπο, της κάθε χιλιομετρικής απόστασης (ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με υπηρεσιακές μετακινήσεις), μπαίνει οριστικά τέλος στους αυθαίρετους υπολογισμούς των χιλιομετρικών αποστάσεων, των υπερβολικών δαπανών, της αδιαφάνειας από την γραφειοκρατία και τους διαφορετικούς τρόπους υπολογισμού και καθιερώνεται ο ενιαίος υπολογισμός για κάθε χρήστη και η πιστοποίησή του, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται και σημαντική μείωση δαπάνης από το σταμάτημα των συνεχών ετήσιων ανατυπώσεων και διανομής των σχετικών εντύπων οδηγών.

ΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Στη λειτουργία του συστήματος προβλέπεται  η πιστοποίηση και η επαλήθευση από το  ίδιο το σύστημα  για τον κάθε χρήστη  ξεχωριστά  και για την  κάθε αιτούμενη διαδρομή, ώστε να πιστοποιείται η γνησιότητα του εγγράφου και των στοιχείων του  και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίσημο αποδεικτικό της διανυθείσας απόστασης.

Το νέο  ηλεκτρονικό σύστημα  Δ.Ε.Υ.Χ.Α. θα αποτελεί πλέον τον επίσημο οδηγό χιλιομετρικών αποστάσεων του οδικού δικτύου της χώρας της Γενικής Γραμματείας Υποδομών

Η πρόσβασή του κάθε χρήστη  στο σύστημα πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής στην διεύθυνση : https://kmd.ggde.gr  και δεν απαιτεί ειδικές διαδικασίες εγγραφής ή ταυτοποίησης. Εύκολα και απλά. Με ένα κλίκ.

Το manual της εφαρμογής.