Συνάντηση του αρμόδιου Υπουργού Νίκου Παππά με τη νέα ηγεσία του ΕΣΡ.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα στο Υπουργείο συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο και τον Αντιπρόεδρο, κ. Ροδόφλο Μορώνη, με τους οποίους συζήτησαν την ανάγκη ταχείας εφαρμογής κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Το Υπουργείο έθεσε στη διάθεση του ΕΣΡ κάθε απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Έδωσα στην ηγεσία της Αρχής την προσωπική μου δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι θα έχουν πλήρη υποστήριξη τόσο στο οικονομικό επίπεδο, όσο και σε αυτό του ανθρώπινου δυναμικού. Τους επισήμανα ότι το έργο μας στην κατεύθυνση της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου βρίσκεται κάτω από το άγρυπνο μάτι της ελληνικής κοινωνίας και της ίδιας της Δημοκρατίας, που απαιτούν από εμάς να τρέξουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό», τόνισε ο Νίκος Παππάς μετά τη συνάντηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο έθεσε στη διάθεση του ΕΣΡ την Υπηρεσία Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος. Η Υπηρεσία παρέχει στην Αρχή –χωρίς καμία δική της οικονομική επιβάρυνση- τη δυνατότητα πλήρους και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και έρευνας του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος δεκάδων σταθμών. Μάλιστα, η Πλατφόρμα προσφέρει πρόσβαση τόσο στη ζωντανή ροή του προγράμματος (realtime), όσο και στο αρχείο (αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά), όλο το 24ωρο.

Επίσης, το Υπουργείο παρέδωσε στην ηγεσία του ΕΣΡ τα έγγραφα στα οποία ενσωματώνεται ολόκληρη η τεχνογνωσία του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας:

  1. Προκήρυξη δημοπρασίας και σχετικές διευκρινίσεις.
  2. Μελέτη Μηχανισμών Δημοπρασίας για τη Χορήγηση των Τηλεοπτικών Αδειών (των καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γ. Κατσουλάκου, Κ. Κορκουμπέτη και Γ. Δ. Σταμούλη).
  3. Μελέτη Προσδιορισμού Ελάχιστης Τιμής Εκκίνησης Διαγωνισμού για τη Χορήγηση των Τηλεοπτικών Αδειών (της Deloitte).
  4. Οδηγίες για τη Δημοπρασία (όπως παρασχέθηκαν στους υποψηφίους συμμετέχοντες στη δημοπρασία).
  5. Εκπαίδευση Διαδικασίας Διεξαγωγής Δημοπρασίας (όπως παρασχέθηκε στους υποψηφίους συμμετέχοντες στη δημοπρασία).
  6. Προπαρασκευαστική Εμπειρογνωμοσύνη για τη Δημοπράτηση Αδειών Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης στην Ελλάδα.