Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης, Τμήμα Δ΄ Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, σε συνεργασία με τη Δ/νση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που είναι η 14η Ιουνίου εκάστου έτους, σας ενημερώνει ότι ο εορτασμός της ημέρας στοχεύει στην εξάλειψη κάθε προκατάληψης, φόβου και άγνοιας σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και στην αναγνώριση των «σιωπηλών» εθελοντών αιμοδοτών που αθόρυβα και ανιδιοτελώς προσφέρουν το αίμα τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Για το έτος 2017, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, θέτει ως κεντρικό μήνυμα: «Τι μπορείς να κάνεις; Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά».

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, φορείς και επαγγελματίες υγείας μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας, προστασίας της υγείας του Εθελοντή Αιμοδότη κ.λ.π .στους ακόλουθους ιστότοπους:

Διεθνείς ιστότοποι : http://www.who.int/campaigns/world-blood-donor-day/2017/en/ (Π.Ο.Υ.-Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη)

Ελληνικοί ιστότοποι :

www.ekea.gr ( Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας)

www.keelpno.gr ( Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων )

www.posea.gr (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών)