Καλό μεσημέρι.

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο

Ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Στη διάρκεια της είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Boris Johnson, συναντήσεις με επενδυτές και ομογενείς, ενώ παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Μεγάλης Βρετανίας. Η επίσκεψη αυτή πιστοποιεί εύγλωττα τη συνολική  αναβάθμιση της Ελλάδας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει διεθνώς η χώρα μας, ως αποτέλεσμα σχεδιασμού και εργώδους προσπάθειας.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

-Ανέπτυξε την επιθυμία της Ελλάδας για στενότερη συνεργασία στον οικονομικό και εμπορικό και τουριστικό τομέα.

-Έθεσε στον κ. Johnson, επίσημα, το αίτημα της Ελλάδας για επανένωση  των Γλυπτών του Παρθενώνα, σημειώνοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και την αποκατάσταση του μνημείου στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

-Αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για διάλογο, τονίζοντας παράλληλα ότι η  Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να συζητήσει, με την προϋπόθεση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του Δικαίου της Θάλασσας.

-Υπογράμμισε την αδιαλλαξία και επιθετικότητα που εξακολουθεί να επιδεικνύει η Άγκυρα, με νέες παράνομες, προκλητικές ενέργειες και απειλές, στα Βαρώσια και τις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε πως η ακύρωση των παράνομων τουρκικών μεθοδεύσεων στα Βαρώσια αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την ευόδωση των προσπαθειών επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Στις συνεντεύξεις του στα βρετανικά Μέσα ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα βρίσκονται στο Λονδίνο επειδή εκλάπησαν από τον Λόρδο Έλγιν και δεν θα συμβιβαστούμε με την ιδέα ή απλώς την πρόταση του δανεισμού τους. Τόνισε παράλληλα ότι η προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία τα Γλυπτά ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο επειδή βρίσκονται εκεί για πάρα πολύ καιρό, είναι αναχρονιστική και προφανώς δεν γίνεται και αποδεκτή.

Σταθερή η στρατηγική της Κυβέρνησης για την πανδημία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα στους πολίτες για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια για την  ανάσχεσή  της και τη διαχείριση των επιπτώσεών της. Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επίταξης ιδιωτικών γιατρών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ε.Σ.Υ.. Η στρατηγική  που ακολουθεί η Κυβέρνηση αποβλέπει πρωτίστως στην υγειονομική ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα και στην ανάγκη να μην ξανακλείσει η οικονομία και να μείνει  η κοινωνία ανοιχτή.

Η πανδημία επιμένει και δημιουργεί ένα πλέγμα συνεπειών για την Πατρίδα μας, η αντιμετώπιση και υπέρβαση των οποίων απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και προσήλωση στο στόχο. Αυτό είναι που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η Κυβέρνησή μας.

 

Το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην Ε.Ε. καταγράφει η Ελλάδα τον Οκτώβριο 

Οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές ενέργειας  δημιουργούν πανευρωπαϊκό πρόβλημα που απεικονίζεται στην άνοδο του πληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα καθολικό ευρωπαϊκό ζήτημα, που προφανώς πλήττει και τη χώρα μας και τα ελληνικά νοικοκυριά. Η Κυβέρνηση ανέγνωσε έγκαιρα το πρόβλημα, διέγνωσε τις διαστάσεις του και τρέχει ένα σχέδιο ανάσχεσης και αναστροφής των συνεπειών των πρωτογενών και δευτερογενών ανατιμήσεων. Θέλω να υπενθυμίσω ότι μέχρι σήμερα  έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ.

Ως προϊόν των ενεργειών μας και των μέτρων που πολύ έγκαιρα πήραμε, η χώρα μας κατατάσσεται στην τρίτη θέση με το χαμηλότερο πληθωρισμό, καταγράφοντας   αύξηση 2,8%, σαφώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε.  που ήταν 4,4%. Όπως μάλιστα επισημαίνεται από την  Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε και στα είκοσι επτά κράτη-μέλη με την ενέργεια  να αποτελεί τον κυριότερο  παράγοντα ανατιμήσεων, καθώς οι τιμές της αυξήθηκαν κατά 23,7% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο.

Μέσα σε αυτό το πλέγμα εισαγόμενων διεθνών κρίσεων, που επηρεάζει ήδη τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, η Κυβέρνηση με ψύχραιμη και λελογισμένη διαχείριση στέκεται στο πλευρό των πολιτών προκειμένου οι ανατιμήσεις να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην οικιακή οικονομία αλλά και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Η σταθερότητα και η ανθεκτικότητα της οικονομίας  μας, από τη μιά μας επιτρέπουν την εφαρμογή στοχευμένων μέτρων  προκειμένου να στηρίξουμε την κοινωνία και από την άλλη μας εξασφαλίζουν ότι η χώρα μας θα προοδεύσει τάχιστα όταν οι κρίσεις αυτές ατονήσουν.

Μείωση ανεργίας και προγράμματα ΟΑΕΔ 107 εκατ. ευρώ

Νέα δικαίωση για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αποτελούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Σεπτέμβριο, καθώς καταγράφεται περαιτέρω μείωση των ανέργων.  Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία η ανεργία στη χώρα μας  μειώθηκε το Σεπτέμβριο στο 13% από 16,5% που ήταν τον Σεπτέμβριο 2020 και 13,9% που ήταν τον περασμένο Αύγουστο. Τον  φετινό  Σεπτέμβριο είχαν και εξακολουθούν να έχουν εργασία, μισθό και εισόδημα 169.335 περισσότεροι συμπολίτες μας σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

Την ίδια στιγμή, μπαίνει σε εφαρμογή το «κοινωνικό πακέτο» του ΟΑΕΔ, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ, για την στήριξη της απασχόλησης στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου και τη δίκαιη και ομαλή μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική εποχή.

Η Κυβέρνησή μας έχει επιτύχει ένα παραγωγικό μοντέλο που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ταχύτατα τα οφέλη της ανάπτυξης στην κοινωνία, με την προσφορά χιλιάδων αναβαθμισμένων θέσεων εργασίας, αλλά και την αποτελεσματικότερη στήριξη εκείνων που έχουν ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό η ανάπτυξη που επιτυγχάνουμε έχει προστιθέμενη ανθρωπιστική αξία που γυρίζει πίσω στην κοινωνία.

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη

Είναι μια ακόμη επίθεση από τους τραμπούκους του Ρουβίκωνα σε οικία  Υπουργού της Κυβέρνησης. Αυτή τη φορά στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη. Η  επίθεση με μπογιές στο σπίτι που μένει με την οικογένεια του συνοδεύτηκε και με ανάρτηση άθλιων σχολίων. Οι πράξεις αυτές είναι απαράδεκτες και ελπίζουμε την ίδια άποψη να έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα να την υποστηρίζουν και δημόσια.

Σας ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.

Β. ΣΑΜΑΡΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, στην Ε.Ε. γίνεται πλέον μια συζήτηση για το πότε μπορεί κανείς να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος. Πολλές φορές προσανατολίζονται στο ότι θα πρέπει κανείς να έχει κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου για να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος. Σκοπεύει η Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει το ίδιο και εδώ; Δηλαδή, για να έχει κανείς πιστοποιητικό εμβολιασμού, να πρέπει να έχει κάνει και την τρίτη δόση όταν, φυσικά, θα έχει συμπληρωθεί ένα διάστημα; Και, επίσης, εξετάζετε το ενδεχόμενο να μπορεί να κλείσει κάποιος ραντεβού νωρίτερα, πριν παρέλθει το εξάμηνο;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Παρακολουθούμε τη συζήτηση που γίνεται σε επίπεδο Ε.Ε.. Όπως σας είπα και προηγουμένως, είμαστε εν αναμονή δηλώσεων του Πρωθυπουργού το απόγευμα, οπότε δεν θέλω να προσθέσω αυτή την στιγμή κάτι περισσότερο πάνω στα ζητήματα αυτά.

ΕΙΡ. ΜΠΕΛΛΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, βγήκε μία απόφαση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, η οποία είναι κόλαφος για τη σύμβαση που έκανε το Υπουργείο Παιδείας με την Cisco και μιλά για παράνομη εκχώρηση των δεδομένων των χρηστών στις Η.Π.Α.. Υπάρχει μια απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας σήμερα, που μιλά για εσφαλμένες παραδοχές της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και, επίσης, αναφέρει «εκπλήσσει η απόφαση λόγω των εσφαλμένων παραδοχών της και λόγω της ξαφνικής αλλαγής πλεύσης εκ μέρους της Αρχής Δεδομένων». Θεωρείτε, λοιπόν, ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έχει κάνει λάθος; Υπάρχει δόλος, γιατί με προβληματίζει αυτό το «εκπλήσσει». Υπάρχει δόλος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων γι’ αυτή την απόφαση;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Το Υπουργείο Παιδείας έχει απαντήσει πλήρως στην ανακοίνωση της Αρχής. Διακρίνει κανείς πολύ εύκολα μια αντίφαση, σε σχέση με τη γνωμοδότηση που είχε δώσει στην αρχή. Προκαλεί φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή συνεδρίασε η Αρχή. Επικαλείται πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως πολύ αναλυτικά αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του. Σε κάθε περίπτωση, μέσω των συμβάσεων και των ειδικών όρων που μπήκαν στις συμβάσεις αυτές, που είναι πολύ πιο συγκεκριμένοι, προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση.

Εκείνο, όμως, που είναι πολύ ουσιαστικό και που θέλω να πω είναι ότι η τηλεκπαίδευση ήταν μία σπουδαία κατάκτηση για την ελληνική Πολιτεία. Η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, μια σπουδαία κατάκτηση της Ελλάδος στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας. Και για να είμαστε ειλικρινείς είναι κάτι που κανείς μας δεν φανταζόταν ότι μπορούσε να εξελιχθεί τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά. Μόλις την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα από την ώρα που έκλεισαν τα σχολεία, άρχισαν να γίνονται οι διαδικασίες της τηλεκπαίδευσης και φτάσαμε να έχουμε περίπου 300.000 τάξεις αθροιστικά την ημέρα. Αυτή ήταν μια πολύ σπουδαία υπόθεση, ένα πολύ σπουδαίο έργο που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, από το σύνολο της Κυβέρνησης, από την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, που συνέδραμε στην προσπάθεια και στην κατεύθυνση αυτή. Έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές εκείνη την περίοδο, του lockdown, να μην μείνουν πίσω. Να υποκατασταθεί, στον βαθμό που μπορεί να υποκατασταθεί, η δια ζώσης μάθηση. Ήταν μια κίνηση και μια κατάκτηση και στην κατεύθυνση μείωσης των ανισοτήτων, που σε κάθε περίπτωση, στα πλαίσια όλων των ευρωπαϊκών κανονισμών, προστάτευε τα προσωπικά στοιχεία και τα προσωπικά δεδομένα όλων όσων συμμετείχαν στην υπόθεση αυτή.

Γ. ΚΑΝΤΕΛΗΣ: Είδαμε την επίσκεψη του κ. Sánchez, του Ισπανού Πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ο οποίος – όπως διαβάζουμε στις ανταποκρίσεις από την Τουρκία –  προχώρησε και σε μια σειρά συμφωνιών με την Άγκυρα. Όλο αυτό πώς το κρίνει η Ελληνική Κυβέρνηση, με βάση το δεδομένο ότι η Τουρκία λέμε πως διαρκώς εκφεύγει του Διεθνούς Δικαίου, επιτίθεται στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι οι διαφορές είναι ευρω-τουρκικές και, όμως, ένα κράτος-μέλος βλέπουμε να στηρίζει τον Erdoğan και με πολύ έντονο τρόπο.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Παρακολουθήσαμε κι εμείς τις δηλώσεις αυτές και θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Είναι αυτονόητο ότι τα κράτη-μέλη δεσμεύονται από τις αποφάσεις, τις διακηρύξεις και τις προσεγγίσεις του Συμβουλίου, γύρω από θέματα που αφορούν τις σχέσεις μελών-κρατών της Ένωσης με την Τουρκία, την προκλητικότητα και την παραβατικότητα που η Τουρκία εμφανίζει σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο. Υπό το πρίσμα αυτό, θέλουμε να σημειώσουμε την παράμετρο αυτή: Ότι όφειλε ο σοσιαλιστής Πρωθυπουργός της Ισπανίας να λάβει υπόψη του, στις συζητήσεις αυτές, τη συνολική στάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή. Σημειώνω, ότι και στο εσωτερικό της Ισπανίας ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, με ανάρτησή του, έχει εκφράσει την αντίθεσή του, την ενόχλησή του, στην εξέλιξη αυτή.

ΣΤ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, δεν θα είσαστε εσείς ο επισπεύδων των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού. Αλλά, μήπως μπορείτε να μας δώσετε ένα περίγραμμα εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους; Και κυρίως, πώς βλέπετε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά -το έχει αναγγείλει ήδη από χθες- να κάνει δηλώσεις, γιατί θεωρεί και προεξοφλεί ότι θα είναι ένα διάβημα αυτοθαυμασμού. Μάλιστα, πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλά για νεκρούς εκτός Μ.Ε.Θ. και ότι περιμένουν ακόμη να μάθουν τα στοιχεία.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να προαναγγείλω αυτά που θα πει ο Πρωθυπουργός. Η στρατηγική μας είναι σταθερή. Είναι μια στρατηγική, η οποία δίνει έμφαση στη μάχη που δίνεται στο Σύστημα Υγείας, για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Είναι μια στρατηγική που προσπαθεί και θα επιμείνει να κρατήσει την οικονομία και την κοινωνία ανοιχτή. Να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη και να κάνει ό,τι απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή. Ο Πρωθυπουργός, στη δήλωσή του, θα περιγράψει την περαιτέρω πορεία στο επόμενο διάστημα. Από εκεί και πέρα, τώρα, σε ό,τι αφορά την Αξιωματική Αντιπολίτευση, νομίζω ότι δεν σταματά να εκπλήσσει αρνητικά. Ακόμη και για τον κ. Τσίπρα είναι απίστευτα πράγματα αυτά. Πριν καν ανακοινωθεί επίσημα ότι θα υπάρξει  δήλωση του Πρωθυπουργού, έσπευσε να προαναγγείλει ότι θα απαντήσει.

Προφανώς, ήδη, έχει έτοιμη την απάντηση, πριν να ακούσει. Είναι και αυτός άλλος ένας κρίκος αλυσίδας, δίπλα στην εργαλειοποίηση της πανδημίας, στην εκμετάλλευσή της από την αρχή, στον πανικό που καλλιεργεί, στην καταστροφολογία που περιφέρει σε όλη τη χώρα σε σχέση με την πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατούντος του κ. Τσίπρα, που αποδεικνύει ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τα πολιτικά του μέτρα. Εμείς, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που απαιτείται και σε αυτό που είναι ο ρόλος μας: Προσπάθεια, κάθε μέρα, για να ανασχέσουμε τις συνέπειες της πανδημίας, να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούμε, μαζί με τους υγειονομικούς, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε το Ε.Σ.Υ. σε όλα τα επίπεδα. Να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα, να κρατήσουμε την οικονομία και τη χώρα ανοιχτή.

ΔΗΜ. ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Έχετε κάνει μια αποτίμηση στην Κυβέρνηση, σχετικά με το πώς κινήθηκαν, πώς πήγαν οι χθεσινές πορείες για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, είτε αυτή αφορά την Αθήνα, είτε τις άλλες πόλεις;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θέλω να κάνω δύο βασικές παρατηρήσεις. Η πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με τα όσα θλιβερά είδαμε να γίνονται το πρωί της χθεσινής μέρας στο Ε.Μ.Π.. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν ορισμένοι για τοπόσημα, αλλά και για ιστορικά γεγονότα, είναι απαράδεκτη για τη Δημοκρατία μας. Πρόκειται για ανθρώπους που κινούνται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Συμπεριφέρθηκαν  με φασιστικό τρόπο, απέναντι και στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -με τη βίαιη επίθεση απέναντί του- και στην αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην αντιπροσωπεία, δηλαδή, των εκλεγμένων βουλευτών. Τους απαγόρευσαν -λες και είναι σπίτι τους- την είσοδο στο Ε.Μ.Π., τους άρπαξαν το στεφάνι της Ελληνικής Δημοκρατίας και το πέταξαν στο οδόστρωμα. Ήταν νομίζω μια θλιβερή και προσβλητική εικόνα αυτή. Το στεφάνι με τη γαλανόλευκη κορδέλα και τα σύμβολα της Βουλής και της Ελληνικής Δημοκρατίας πεταμένο στο πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα. Απαράδεκτες, φασιστικές τακτικές, καταδικαστέες πλήρως. Ας τις έχουν καλά στο μυαλό τους όλοι. Δεν δικαιούται κανείς να καπηλεύεται τους αγώνες εκείνων που πάλεψαν για Δημοκρατία, ενάντια στη δικτατορία. Αποδεικνύουν τις φασιστικές νοοτροπίες, που δυστυχώς ευδοκιμούν στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με τις οποίες και με αυτούς η Κυβέρνησή μας, η κουλτούρα μας βρίσκεται σε διαρκή τροχιά σύγκρουσης. Ας τα λαμβάνουν καλά υπόψη τους αυτά όλοι.

Δεύτερον, πρέπει να εκφράσω την ικανοποίησή μου, ότι κατά τη διάρκεια της πορείας και αμέσως μετά, τα πράγματα εξελίχθηκαν πάρα πολύ καλά. Αυτό οφείλεται, προφανώς, σε όλους. Και σε αυτούς που συμμετείχαν στην πορεία και φρόντισαν να την περιφρουρήσουν σωστά και στην Ελληνική Αστυνομία, που έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της. Δεν είχαμε στην Αθήνα σκηνές, όπως αυτές που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Και στις υπόλοιπες πόλεις είχαμε κάποια επεισόδια, αλλά ήταν περιορισμένα. Να σημειώσω ότι η πορεία του Πολυτεχνείου, που έγινε χθες στην Αθήνα, ήταν η πρώτη μετά και την ψήφιση του καινούργιου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, με τις οποίες το να έχει κανείς στην κατοχή του μολότοφ, ενώ βρίσκεται σε πορείες, αποτελεί κακούργημα.

Σας ευχαριστώ πολύ.