Με υπογραφή του αρμόδιου Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα, παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, για τη μετάβαση στην πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθώς και την παροχή επιστημονικής και τεχνολογικής υποστήριξης, για την έκδοση αδειών διαμονής των μεταναστών στη χώρα μας.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς υπέγραψε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Άγγελος Κότιος, ο Αντιπρύτανης, κ. Γρηγόριος Χονδροκούκης, και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Πανεπιστημίου, κ. Γεώργιος Τσιχριντζής.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αρμόδιος για το πρόγραμμα εκ μέρους του Υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Μαρία Βίρβου.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι η εφαρμογή και η ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού που θα έχει διάρκεια 12 μήνες, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση αλλά και στην αντικειμενικότητα των διαδικασιών για την έκδοση των αδειών διαμονής των νομίμων μεταναστών στη χώρα μας.