Κύρια σημεία

Βρισκόμαστε ακόμη στη φάση των επιχειρήσεων και της μεγάλης προσπάθειας να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί. Υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και αυτή είναι η πρώτιστη προτεραιότητα μας. Από εκεί και πέρα, τα στάδια αντιμετώπισης του προβλήματος είναι δύο:

 
1. Πρώτα η καταγραφή των υλικών ζημιών ώστε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο για την αποκατάσταση των πληγέντων καθώς υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονται στην κυριολεξία επί ξύλου κρεμάμενοι. Μόλις περάσει η έντονη κακοκαιρία και αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή, θεωρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα προβούμε στις απαραίτητες ανακοινώσεις. Υπογραμμίζω τη δήλωση του Πρωθυπουργού: Οι ζημιές θα αποκατασταθούν, οι πληγέντες θα αποζημιωθούν και αυτό θα γίνει ταχύτατα με όσο το δυνατόν πιο σύντομες διαδικασίες και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Κυβέρνηση να αφήσει αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος της καταστροφής.

 
2. Εκπόνηση ενός μεγάλου σχεδίου για την επίλυση του επί δεκαετίες προβλήματος της άναρχης δόμησης. Το ΥΠΕΣ μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σχεδιάσουν τα απαραίτητα βήματα καθώς όπως καταλαβαίνετε δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη μέρα. Μιλάμε για 6 ή 7 δεκαετίες μιας κρατικής πολιτικής άναρχης δόμησης και μπαζωμένων ρεμάτων. Αντί να εκπονηθούν πολιτικές στήριξης και ένας σαφής χωροταξικός σχεδιασμός, ιδιαίτερα για τα πιο αδύναμα στρώματα, το ελληνικό κράτος έκλεινε τα μάτια στην αυθαιρεσία γιατί με αυτόν τον τρόπο νόμιζε ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ανισοτήτων και το πρόβλημα της στέγης. Αυτή την τεχνολογία της αδιαφορίας είναι που πληρώνει τώρα η Δυτική Αττική.
 
Σε ό,τι δε αφορά στη μανιασμένα και λυσσασμένη στάση συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης αλλά και μιας μερίδα της ηγεσίας της ΝΔ, εμείς δεν πρόκειται να απαντήσουμε. Όλοι οι ειδικοί και οι επιστήμονες τις τελευταίες ημέρες εξηγούν τους λόγους και τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος, τις δεκαετίες της άναρχης δόμησης, το κλείσιμο των δρόμων του νερού και τα λοιπά. Δεν καταλαβαίνουν ότι μέσα στη μανία τους να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα χάνουν οι ίδιοι την αξιοπιστία τους και τελικά είναι η ίδια η προπαγάνδα τους που εξοργίζει τους πολίτες. Στην κυριολεξία δεν έχουν πλέον ούτε ιερό ούτε όσιο. Θα μου πείτε βέβαια εδώ δε σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό θα σεβαστούν τους νεκρούς;

Απομαγνητοφώνηση

[σε εξέλιξη]