Αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ η Δημόσια Πρόσκληση για την κάλυψη 4.000 θέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, οι οποίες είχαν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το κόστος των οποίων θα καλυπτόταν από τα έσοδα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος ξεκίνησε τέλος Σεπτέμβρη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ. Συντάχθηκε και ψηφίστηκε ειδική νομοθετική ρύθμιση. Κατόπιν της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία καθιστούσε αδύνατη τη χρηματοδότηση του προγράμματος από τα έσοδα του σχετικού διαγωνισμού και με δεδομένη τη βούληση της Κυβέρνησης για την προκήρυξη των θέσεων αυτών, εξασφαλίστηκε το ποσό των 65 εκατ. ευρώ από ανακατανομή κρατικών κονδυλίων.

Εντός ελαχίστου χρονικού διαστήματος καταρτίστηκε σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τους φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, η κατανομή για την κάλυψη των θέσεων, με γνώμονα τις αντικειμενικές ανάγκες.

Συντάχθηκε και υπογράφηκε ΚΥΑ,  η οποία στη συνέχεια τροποποιήθηκε εντός 8 ωρών και υπό ασφυκτική πίεση, προκειμένου η προκήρυξη των θέσεων να πραγματοποιηθεί την ημερομηνία για την οποία είχε δεσμευτεί προσωπικά και δημοσίως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, σε πείσμα όσων λοιδόρησαν, αμφισβήτησαν και πολέμησαν την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού, αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ η Δημόσια Πρόσκληση, η οποία αφορά στην πρόσληψη προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στην κάλυψη 4.000 θέσεων, για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών με πλήρεις αποδοχές και κάλυψη όλων των επιδομάτων για το προσωπικό που τα δικαιούται. Η κατάθεση των δικαιολογητικών ξεκίνησε από τις 12μμ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι και τις 22/12/2016.
Απαντώντας σε όσους επιχείρησαν ποικιλοτρόπως να καθυστερήσουν το πρόγραμμα και πιστοί στη δέσμευσή μας για την ανασυγκρότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις σχεδιάζοντας και υλοποιώντας όλα όσα έχουμε υποσχεθεί σαν Υπουργείο Υγείας. Σε όλους όσους μας καταγγέλλουν και μας κατηγορούν για ψέματα, το ειδικό πρόγραμμα για την απασχόληση 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον τομέα της Υγείας είναι η απάντησή μας. Και το πρόγραμμα αυτό έρχεται να αποδείξει την προσπάθεια αυτής της Κυβέρνησης να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να διαρρήξει το ασφυκτικό πλαίσιο των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Για πρώτη φορά αλλάζει ο χαρακτήρας αυτών των προγραμμάτων και οι εργαζόμενοι θα αμοίβονται με πλήρεις αποδοχές για περισσότερο χρονικό διάστημα.