ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Βαρσοβία, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Konrad Szymanski, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Οικονομική Διπλωματία, Αμερική και Ασία, κ. Marek Magierowski, και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri.

Στη συνάντησή του με τον κ. Szymanski συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, συζητήθηκε το μέλλον της Ευρώπης με έμφαση στην κοινωνική διάσταση, οι εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και το Brexit.

Με τον κ. Magierowski συζητήθηκαν διμερή θέματα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια και ο αγροτικός τομέας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX κ. Fabrice Leggeri, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνδρομή του διεθνούς οργανισμού στην αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας και συντονισμού με την FRONTEX. Ο κ. Leggeri χαρακτήρισε υποδειγματική τη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και πρόσθεσε ότι τα hot spots που βρίσκονται στη χώρα μας είναι υπόδειγμα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.